Смятаният за тотален аутсайдер във финала на НБА тим на Торонто Раптърс стигна до победата в първия сблъсък от серията с шампиона Голдън Стейт Уориърс. Канадският тим надделя със 118:109 в своята зала и даде заявка за оспорвана битка с безспорния фаворит. 

Въпреки очакванията, Раптърс беше доминиращият отбор на терена, като даде само за кратко на именития си съперник да поведе в резултата. И това беше предимно в началото на мача. Уориърс за последно поведоха с една точка в края на втората част и оттогава домакините наложиха волята си. 

Те поддържаха постоянно аванс от около 8-9 точки и по никакъв начин усилията на Стеф Къри и компания не успяваха да ги сломят. Доминацията на Торонто се доказва от факта, че най-голямата преднина на тима беше от 12 точки и тя дойде в последните секунди на двубоя. 

Паскал Сиакам беше най-резултатен за победителите със своите 32 точки, към които прибави и 8 борби. Героят в плейофите за Торонто Кауай Ленърд се отличи с 23 точки в ключови моменти и също добави 8 борби за успеха. 

Марк Гасол с 20 точки и 7 борби, както и Фред ВанВлийт с 15 точки имаха също голяма заслуга, а с 11 точки се отличи и Дани Грийн. Кайл Лаури и Серж Ибака добавиха съответно 7 и 5 точки за победителите в ключови моменти. 

За Голдън Стейт най-резултатен отново беше Стеф Къри с 34 точки, а с трипъл-дабъл се отличи Дреймънд Грийн. Той записа 10 точки, 10 борби и 10 асистенции. Единственият друг играч на "Воините" с двуцифрен актив беше Клей Томпсън с 21 точки. Те бяха без контузения Кевин Дюрант.