Ванеса Брайънт поздрави Лос Анджелис Лейкърс след победата над Маями с 106: 93 и спечелената 17-а титла в НБА и каза, че би искала съпругът й Коби и дъщеря му Джиана да са могли да присъстват на мача.

Коби, който спечели пет титли с Лейкърс, и 13-годишната му дъщеря загинаха при катастрофа с хеликоптер в края на януари тази година.

"Браво Лейкърс! Бих искала Коби и Джиджи да са тук, за да видят това", написа Ванеса Брайънт в Инстаграм и публикува снимка на покойния й съпруг заедно с генералния мениджър на Лейкърс Роб Пелинка.

Ветеранът Райджон Рондо заяви, че Брайънт ще "се усмихне" на отбора след победата.

"Очевидно победата за Коби  е била в съзнанието ми от известно време", каза Рондо, който е вторият играч, който някога е печелил титлите с Лейкърс и Селтикс, след Клайд Лавлет.

"Коби беше баскетболен учен, един от най-великите умове, с които съм играл. Трябва да съм на площадката срещу Коби Брайънт, когато бях на 21 години. Играта му и наследството му говорят сами за себе си. Да спечелим в негова чест, в чест на дъщеря му . . . Знам, че той определено ни се усмихва", добави Рондо.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.