Всички от треньорския щаб на Минесота Тимбъруулвс, начело с наставника Крис Финч, ще получат нови дългосрочни договори, обявиха американските медии.

52-годишният Финч върна "горските вълци" на правия път още в първия си пълен сезон начело на тима. Минесота приключи кампания 2021/22 с 46 победи и 36 загуби - достатъчно за седмо място в Западната конференция, и ще играе в плей-ин турнира на Националната баскетболна асоциация. В тази фаза тимът ще бъде домакин на Лос Анджелис Клипърс, като при победа отборът ще се класира за основната част от плейофите. Дори и да отстъпят на "ножиците" обаче, "горските вълци" ще имат още един шанс срещу победителя от срещата между Ню Орлиънс Пеликанс и Сан Антонио Спърс.

Финч бе назначен начело на Минесота Тимбъруулвс през февруари миналата година и постигна 16 победи и 25 загуби в 41 мача. През този сезон обаче представянето на "вълците" се подобри значително и те имат реален шанс да играят в същинската част на плейофите едва за втори път от 2004 година.

Крис Финч започва треньорската си кариера през 1997 година в английския Шефилд Шаркс. До 2009 година американецът работи из различни клубове в Западна Европа, след което работи два сезона в Лигата за развитие (Г-Лигата), а после и цяло десетилетие като помощник в отборите на Хюстън Рокетс, Денвър Нъгетс, Ню Орлиънс Пеликанс и Торонто Раптърс.