Макар все още да е твърде рано за сметки кои ще играят в плейофите на НБА, два от явните претенденти за местата на Изток се изправиха помежду си. В тази битка Шарлот Хорнетс измъкнаха трудна, но заслужена победа в гостуването на Детройт Пистънс със 113:103. 

Мачът предложи много интересни емоции и завързани моменти на зрителите, но в крайна сметка те си тръгнаха разочаровани от поражението на любимците им. То беше първо за тях след серия от две победи, докато Хорнетс се реабилитираха за последната си загуба. 

Битката беше равностойна през първите си две части, в които и чести водачеството се менеше. В крайна сметка голямата почивка дойде при две точки аванс за гостуващия тим при 51:49 и яка интрига за последните две четвърти. 

В тях обаче "Стършелите" наложиха тотална доминация. Още в третата част те методично налагаха надмощието си, за да може да дръпнат в един момент дори с 15 точки разлика. В крайна сметка почивката дойде при 83:75 в тяхна полза и малка интрига за края. 

Но такава нямаше. Още в началото на последната четвърт Шарлот взе всичко в ръце, натрупа аванс то 20 точки и спокойно доигра мача. Той дойде при 113:103 за гостите, но това се дължи само на отпускането им в последните секунди. 

Кемба Уокър и Тони Паркър с по 24 точки бяха най-резултатни за победителите, докато Реджи Бълок и Андре Дръмънд нанизаха по 23 за Детройт. След тази развръзка Шарлот излезе едни гърди пред съперника си в класирането на Изток, като и двата тима засега в зоната на плейофите.