Играчите на Атланта Хоукс взеха важна победа в борбата си за позиция в плейофите в Източната конференция. Те победиха като домакини Шарлот Хорнетс с 87:76 и продължават смело напред към елиминациите в НБА. 

Хоукс наложиха убийствено темпо от самото начало и дръпнаха толкова сериозно в резултата, че едва ли някой е очаквал "Стършелите" да се върнат. Те методично трупаха преднина в първите минути, за да поведат с 25:9 в края на първата четвърт. 

Те продължаваха с това темпо и във втората четвърт, като на моменти авансът им достигаше внушителните 24 точки при 36:12. Гостите все пак се окопитиха и върнаха интригата, намалявайки резултата до 32:46 на почивката. 

Доста по-силни бяха изявите на Хорнетс в третата и четвъртата части, като преднината на Атланта беше намалена по едно време само до две точки. И тъкмо, когато мачът беше най-завързан, във финалните минути се развихри Ал Хорфорд, като вкара първо тройка, а после направи важна забивка в края, за да гарантира успеха на тима си. 

Определено Хорфорд беше най-добрият на терена в този мач. Той се отличи с дабъл-дабъл, след като наниза 13 точки и овладя 16 борби. С него, общо петима от Хоукс завършиха с двуцифрен актив - Кент Бейзмор с 14 точки, Пол Милсап с 13, Тимъти Хардауей с 11 и Джеф Тийг с 10. 

На ниво за Шарлот бяха само Марвин Уилямс, завършил с 16 точки и 9 борби и Джереми Лин, който се отличи с 15 точки. Това обаче беше крайно недостатъчно за успех и така Атланта взе тази важна битка. 

След този развой Хоукс вече имат баланс от 33 победи и 27 загуби след първите си 60 мача от редовния сезон. Шарлот е с 30 успеха и 28 поражения за седмата позиция в Източната конференция.