Шампионът в НБА Голдън Стейт Уориърс продължава да се изправя пред все по-сериозни проблеми, след като стана ясно, че тимът ще трябва да се оправя без двама от основните си играчи в подкошието.

Тежкото крило Дреймонд Грийн все още не е възстановено от травма на големия пръст на десния крак, което прави невъзможно участието му в предстоящите гостувания на Атланта, Кливланд и Милуоки. Напълно възможно е обаче трикратният участник в "Мача на звездите" да остане извън игрището и за по-дълго време. За последно 28-годишният Грийн игра на 15 ноември срещу Хюстън.

Центърът Деймиън Джоунс пък е със скъсан ляв гръден мускул и ще трябва да се подложи на операция. Това означава, че редовният сезон за него е приключил, но "войните" запазват надежда той да се завърне в игра за плейофите.

Единствената положителна новина в щаба на калифорнийския тим е прогресът във възстановяването на ДеМаркъс Казънс. Центърът, който в началото на тази година скъса ахилес, вече е готов да води пълноценен тренировъчен процес и се очаква да се включи в заниманията на тима до края на тази седмица. От Уориърс обаче няма да бързат с включването му в игра, което се очаква да бъде в началото на следващата година./БТА