Емоционална вечер изживя звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс. Той се завърна за първи път в Кливланд след трансфера си в Ел Ей през лятото и сам победи "Кавалеристите". Краля наниза 32 точки и овладя 14 борби за успеха със 109:105 срещу отбора, с който дебютира в големия баскетбол. 

Анализаторите окуражиха Джеймс да продължава в същия дух, дори и по-добре, за да направи нещо невероятно. Те го предизвикаха да задмине великия Майкъл Джордан по брой отбелязани точки в НБА, при това още до рождения си ден. 

В момента ЛеБрон е с 31 530 точки в кариерата, докато Въздушния приключи със спорта, нанизвайки 32 292. Разликата между двамата е 762 точки, а до рождения ден на звездата си на 30 декември Лейкърс имат 19 мача. Това означава, че ако наистина иска да задмине легендата, той ще трябва да вкарва средно по 40 точки на мач, което би било феноменално. 

И макар да изглежда малко вероятно, то не е непостижимо, поне с оглед формата, която Краля демонстрира от началото на сезона. По-вероятно изглежда обаче преди рождения си ден той да влезе в Клуб 32 000 точки в НБА. Ако го стори, ще стане най-младият баскетболист, който е нанизал толкова точки в Лигата.