Милиардерът и собственик на баскетболния Орландо Меджик Ричард ДеВос е починал на 92-годишна възраст, предават медиите зад Океана.

ДеВос закупува Орландо Меджик през 1991 година, а оттогава досега печели пет титли в дивизиите на НБА и записва седем сезона, в които отборът му печели над 50 пъти в една кампания. На два пъти печели и титлите в конференцията.

Орландо участва и два пъти в плейофите – през 1995-а и 2009-а година, след като отборът печели конференцията си, а през 2016 е почетен член на Залата на слава на Меджик.

Говорителят на семейството Ник Уизмилър сподели, че ДеВос е починал в дома си в Ейда, Мичиган след усложнения от инфекция.

Ричард ДеВос е основател на компанията Амуей, работеща на принципа на мултилевъл-маркетинга и свекър на министъра на образованието на САЩ Бетси де Вос. Богаташът е роден в Гранд Рапидс, на 225 километра западно от Детройт и в последствие продължи да живее там, където е посрещнал и смъртта си.

Рязкото изкачване в бизнес-йерархията стартира през 1949-а година, когато заедно с партньора си Джей ван Андел взимат 49 милиона долара и ги инвестират в компанията Нутрилит за директна продажба на витамини. След това създава компанията Амуей, с която прави още повече пари в Северна Америка и по целия свят.