Отборът на Орландо Меджик постигна изключително ценна и не по-малко драматична победа над гостуващия Детройт Пистънс в двубой от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. В „Амуей Сентър” домакините имаха нужда от кош на Еван Фурние по-малко от секунда преди финалната сирена, за да спечелят лудата гоненица със 109:107.

Успехът беше 16 от 35 мача за Орландо, който затвърди статута си на отбор, който ще опита да се бори за място в долната част на челната осмица в Източната конференция. За завързването на интригата вина имаше слабата стрелба от далечно разстояние и на двата отбора – Меджик постигнаха 7 тройки от 25 опита (28 процента), докато Детройт беше 8 от 31 (25,8 процента).

Надмощието на паркета се менеше адски непредсказуемо през цялото време на срещата. Орландо наглед беше убедителен в първата четвърт, постигайки аванс от 10 точки. До полувремето обаче Детройт елиминира почти цялото си изоставане и почивката дойде при 62:59 за Орландо.

Финалната четвърт, където се реши и победителят започна с преднина 85:83 за домакините. В нея Ди Джей Огъстин прекъсна серията безрезултатни нападения в двете посоки с две поредни успешни стрелби от тройката, а разликата през повечето време се движеше в рамките на 6-7 точки, което даваше известно спокойствие на домакинските фенове. Кош с фаул на иначе затворения като цял Блейк Грифин зададе тона за Детройт, който се доближи само на точка – 104:105. Ужасяваща грешка на Реджи Джексън позволи на Андре Гордън да изведе Джонатан Айзък, който заби за 107:104 при оставащи малко над 5 секунди до края. Победата изглеждаше много близо, когато Джериан Грант направи немислим фаул срещу Реджи Бълок, докато последният стреляше за 3 точки. Така един от най-постоянните играчи в лигата от линията за наказателни удари изравни резултата за 107:107, и то 2,5 секунди преди финала. Гордън беше човекът, който от страничната линия стартира финалното нападение, подавайки на Фурние. Последният се ориентира чудесно и вместо да търси тройка, проби към линията за наказателни удари и чрез стрелба „от краче” прониза коша на съперника със сирената.

Най-резултатен в мача със своите 26 точки беше плеймейкърът на Орландо Ди Джей Огъстин, ала наградата за играч №1 отиде при реализиралия „дабъл-дабъл” Аарън Гордън (22 точки, 10 борби). „Дабъл-дабъл” записа черногорският център Никола Вучевич – 22 точки и 11 борби.

За гостите Реджи Бълок и Блейк Грифин вкараха по 15 точки, а Андре Дръмънд рано увисна с лични нарушения и спомогна само с 14. Най-резултатен се оказа включилият се от пейката Люк Кенард, завърши с 16 пункта.

На Изток Детройт поне засега остава на 8-а позиция с 16 победи и 18 загуби.