Лос Анджелис Лейкърс официално привлече крилото Руи Хачимура от Вашингтон Уизардс в размяна за гарда Кендрик Нън и три избора във втори кръг на Драфта, съобщиха от пресслужбата на „езерняците“.

„Развълнувани сме да приветстваме Руи и семейството му в ЛА Лейкърс. Добавяйки както размер, така и дълбочина на позицията крило беше наша цел, и шансът да постигнем това, привличайки играч като Руи, който играе добре както в защита, така и в нападение, беше възможност, която не идва често. Искаме да благодарим на Кендрик Нън и семейството му за времето, прекарано в тима, и му пожелаваме всичко най-добро в бъдеще“, каза вицепрезидентът на баскетболните операции и генерален мениджър на Лейкърс Роб Пелинка.

Хачимура има 30 появи за Уизардс този сезон, всичките от пейката, със средно по 13.0 точки на мач при 49% успеваемост на стрелбата от паркета и 34% от тройката. Той бе девети избор в Драфта през 2019.

Нън е в четвъртия си сезон в Лигата, негов втори с Лейкърс, въпреки че пропусна цялата минала кампания заради проблем в коляното. Той има средно по 6.7 точки за 39 мача този сезон, 37 от тях от резервна роля.