Отборът на Ню Йорк Никс трансферира в състава на Детройт Пистънс центъра Нерленс Ноел и гарда Алек Бъркс, с което спести около 19 милиона долара от заплати.

28-годишният Ноел има заплата от малко над 9 милиона долара за сезон 2022/23, докато Бъркс, който след броени дни ще навърши 31 години, трябва да получи около 10,5 милиона през предстоящата кампания. Освен тях двамата, Детройт ще получи два бъдещи избора във втория кръг на драфта на НБА, както и 6 милиона долара парична компенсация.

Раздялата с двамата баскетболисти ще позволи на Никс да се насочи към свободен агент с високи финансови претенции. Според медиите в САЩ нюйоркчани имат предварителна договорка с гарда на Далас Маверикс Джейлън Брънсън, като ще могат да му предложат 4-годишен договор на обща стойност от 110 милиона долара. За предстоящия сезон Никс имат за харчене близо 30 милиона долара.

През изминалия сезон 25-годишният Брънсън записа по 16,3 точки и 4,8 асистенции средно на мач и помогна на Далас Маверикс да достигне до първи финал в Западната конференция на НБА от 2010 година насам.