Гардът на Атланта Хоукс Трей Йънг все още не е ясно кога отново ще играе, но вече прави следващата стъпка във възстановяването си след операцията на пръста, съобщиха от организацията. Към този момент дори не е обявено кога ще започне тренировки отново пълноценно. Йънг премина контролен преглед един месец след операцията, която претърпя на 27 февруари. С тази интервенция бе възстановена скъсана връзка на малкия пръст на лявата ръка.

Атланта Хоукс обяви, че той отбелязва напредък във възстановяването си и ще започне упражнения за раздвижване на малкия пръст тази седмица. Активът на "Ястребите" е 32 победи и 39 загуби. По този начин тимът заемат последното място в плейофите на Източната конференция, а до края на редовния сезон остават около три седмици.

Йънг записваше средно по 26,4 точки и 10,8 асистенции на мач, когато се контузи при загубата от Торонто на 23 февруари. След това "ястребите" са с баланс 8-7, като в понеделник победиха лидера в НБА Бостън със 120:118, наваксвайки дефицит от 30 точки.