Минути след трагичната новина за гибелта на легендарния баскетболист Коби Брайънт, в социалните мрежи заваляха стотици съобщения от редица световни величия, с които те почитат изключителния състезател, който прекара цялата своя кариера в тима на Лос Анджелис Лейкърс.

Брайънт загина след инцидент с личния си хеликоптер, който се разби в Калифорния, като на борда освен той, са били още поне четирима души. Първи новината за гибелта на баскетболиста съобщи TMZ.

Още по темата:

Легендарният Коби брайънт загина в катастрофа с хеликоптер!

Кариерата на коби в СНИМКИ

Появиха се шокиращи кадри от катастрофата!

Христо Стоичков: Отиде си най-харизматичният спортист!

Президентът на САЩ - Доналд Тръмп също коментира ужасната случка в Калифорния: “Информациите са, че великият баскетболист Кобе Брайънт и трима други са загинали при катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Това е ужасна новина!“, написа той в Twitter.

Приятелят на Кобе и привърженик на ЛА Лейкърс - Тайгър Уудс е научил новината по време на турнир в Тори Пайнс от човека, който му е носил стиковете.

"Не знаех преди Джоуи тъкмо да ми сподели, след като приключих с 18-ата зелена. Не проумявах защо хората в галерията ми казват:“Направи го за мамбата.“ Но сега разбирам. Реалността се подрежда, защото тъкмо го разбрах преди 5 минути. Това е шок за всички и съм невероятно тъжен. Това е един от най-трагичните дни“, бяха първите думи на легендарния голфър.

Запитан какво е било най-великото качество на Браянт, Уудс заяви:

"Огънят. Той гореше толкова много и имаше такова желание за победа. Показваше го всяка вечер на двата края на игрището. Очевидно бе доминантен в офанзивната част, но винаги когато беше в игра хващаше най-добрият съперник и го изключваше за всички 48 минути. Това бе едно от най-впечатляващите качества в кариерата му", разкри още Тайгър Уудс.

"Все още е мога да повярвам", написа Юсейн Болт, споделяйки видео в своя профил в Twitter.

Актрисата Упи Голдбърг написа: „герой за мнозина, включително и моя внук, изключителен атлет, който винаги бе мил с мен и моето семейство”.

“Ти бе много повече от велик играч, скъпи Кобе Брайънт! Научих много от комуникацията ни. Ще изтрия черновата точно в този момент, тази книга загуби своя смисъл”, сподели световноизвестният писател Паулу Коелю.

“За мен бе удоволствие да те срещна! Шампион на и извън терена”, написа италианската легенда Франческо Тоти.

От испанския гранд Реал Мадрид също не останаха безразлични към трагичната новина: „Всички в Реал Мадрид за изключително тъжни от смъртта на Коби Брайънт, легенда на баскетбола и световния спорт. Клубът би желал да отправи своите съболезнования на семейството и приятелите му за тяхната загуба, която шокира света на спорта”, написаха от Реал Мадрид на официалния си сайт.

Бразилската звезда Неймар посвети единия от головете си в мача срещу Лил тази вечер на Брайънт. След като реализира нападателят показа „2” и „4” с двете си ръце, съставяйки номера  на Коби – 24.

 

Шесткратният шампион в NBA Скоти Пипън сподели: „Шокиран съм! Дори не мога да опиша с думи. Това е невероятно тъжен и трагичен ден”.

Легендарният Карим Абдул-Джабар сподели във видео обръщение: Повечето хора ще запомнят Коби като невероятен атлет, който вдъхнови цяло поколение баскетболисти. Аз обаче винаги ще го помня като човек, който бе много повече от един атлет.”

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах също почете баскетболиста:

От Ливърпул също споделиха снимка в памет на Коби Брайънт:

Предходният президент на САЩ Барак Обама също се изказа по темата: „Кобе беше легенда на паркета и точно беше започнал да прави това, което много обичаше. Да загубим и Джиана е още по-сърцераздирателно за нас като родители с Мишел. Двамата изпращаме любов и молитви до Ванеса и цялото семейство Брайънт в този немислим ден.

Шак за Коби: Обичам те, братко!

Звездата на Детройт Пистънс - Блейк Грифин, също отдаде заслуженото за Коби. "Малко хора могат да бъдат описани като "икони", а ти беше такъв - Ще липсваш!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

very few people actually transcend the word “iconic” and you are one of them. you will be missed #8 #24

A post shared by Blake Griffin (@blakegriffin23) on

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард публикува снимка, заедно с Коби, по време на престоя на полузащитника във футболния Лос Анджелис Галакси, пишейки: "Почивай в мир, Коби!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP kobe 🙏

A post shared by Steven Gerrard (@stevengerrard) on

Майкъл Джордан за Коби: Той беше малкият ми брат, шокиран съм!

"Играта загуби истински шампион"

Люис за Коби: Загубихме един от най-великите!

НФЛ: Отиде си един извънземен атлет!

Медисън Скуеър Гардън отвън и отвътре отдадоха почит за Коби Брайънт

Кристиано опечален: Почивай в мир, легендо!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Descanse em paz, meu amigo 🙏🏿 😭

A post shared by Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mamba Forever

A post shared by Minnesota Timberwolves (@timberwolves) on

Редица отбори от НБА се присъединиха към мрачните си мисли, в тази част и Минесота Тимбъруулвс

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mamba Forever

A post shared by Minnesota Timberwolves (@timberwolves) on

„Събудих се тази сутрин, чувайки страховитата новина за смъртта на Коби Брайънт и неговата дъщеричка Джиана, както и други пасажери. Той беше един от най-големите спортисти. Съболезнования за неговото семейство и неговата жена, аз съм в шок!”, написа Рафа Надал.

Тотнъм също се очетоха с пост в социалните мрежи

А, футболистите на Лестър Сити и Норич Сити - Чаалар Союнджу и Тод Кантуел също написаха нещо възпоменателно за Мамбата