Наставникът на Финикс Сънс Монти Уилямс бе избран за "Треньор на годината" от Асоциацията на треньорите в Националната баскетболна асоциация.

Уилямс изведе "слънцата" до първото място в редовния сезон с показатели от 64 победи и 18 загуби. Това е и клубен рекорд за Финикс за най-много победи в рамките на един сезон.

Освен това Финикс стана първият отбор в историята на НБА, който в три поредни сезона увеличава броя на спечелените победи с поне 11 спрямо предходния.

"Поздравления за Монти Уилямс, който печели наградата Майкъл Х. Голдбърг за втора поредна година", каза старши треньорът на Индиана Пейсърс и президент на треньорската асоциация Рик Карлайл.

"През всеки от трите си сезона във Финикс отборът увеличава с двуцифрен брой победите си, което е невероятно трудно за постигане. Още веднъж поздравления за Монти и за целия му екип за дублирането на най-престижното признание от неговите колеги", добави Карлайл.

Освен Уилямс, гласове за наградата получиха още Уили Грийн от Ню Орлиънс Пеликанс, Тейлър Дженкинс от Мемфис Гризлис, Тайрон Лу от Лос Анджелис Клипърс, Грег Попович от Сан Антонио Спърс и Ерик Сполстра от Маями Хийт.

За три сезона във Финикс Монти Уилямс постигна 149 победи и 78 загуби. Преди това той работи пет сезона в Ню Орлиънс, където записа 173 победи и 221 загуби.