Мемфис Гризлис стана последният участник във втория кръг на плейофите в НБА.

Gulliver/GettyImages
56 снимки

Рано тази сутрин "гризлитата" се наложиха със 114:106 при гостуването си на Минесота Тимбъруулвс в мач номер 6 от първия плейофен кръг в Западната конференция. По този начин Мемфис спечели серията с 4:2 победи.

Най-резултатни за победителите бяха Дезмънд Бейн и Дилън Брукс с по 23 точки. Джарън Джаксън-младши добави още 18 точки и 14 борби на сметката си, а Джа Морант и резервата Брендън Кларк вкараха по 17 за успеха.

За Минесота Антъни Едуардс реализира 30 точки. С още 24 от пейката се включи Джейдън МакДаниелс. Две от звездите на "горските вълци" обаче разочароваха в решителния двубой - Д'Анджело Ръсел приключи с едва 7 точки, а центърът Карл-Антъни Таунс направи "дабъл-дабъл" от 18 точки и 10 борби, но пропусна 13 от 19-те си изстрела от игра.

Домакините определено могат да съжаляват много за поражението си, тъй като спечелиха първите три четвърти на двубоя и имаха аванс от 10 точки преди заключителните 12 минути. Те обаче се поддадоха на старата си слабост да пропиляват аванс в края на мачовете и загубиха двуцифрена преднина в последната четвърт за трети път в тази серия.

В полуфиналите на Запад Мемфис ще играе с отбора на Голдън Стейт Уориърс. Първият мач от серията е в неделя, като "гризлитата" ще бъдат домакин. И в тази серия се играе до четири успеха от седем мача.

Двойки за полуфиналите в двете конференции:

Източна:
1-Маями - 4-Филаделфия
2-Бостън - 3-Милуоки

Западна:
1-Финикс - 4-Далас
2-Мемфис - 3-Голдън Стейт