Оклахома Сити Тъндър записа пореден успех, като в жертва му се превърна Детройт Пистънс, но цялата вечер принадлежеше на звездата Кармело Антъни. Крилото отбеляза своята точка номер 25 000 по време на двубоя и стана едва 21-ият баскетболист, който достига до тази кота в НБА. 

Иначе "Гръмотевиците" нямаха особени затруднения срещу представителя на Източната конференция и го победиха със 121:108. Резултатът въобще не предава правилно доминацията на гостуващия отбор, защото накрая той игра предимно с резервите. 

Когато това се случи, "Буталата" наваксаха малко от изоставането си, но отдавна беше ясно кой ще е победителят в този мач. Иначе Мело стигна до историческата граница след точно изпълнен свободен удар 8:30 минути преди края на третата четвърт. 

След това добави още четири точки и завърши общо с 21. И макар да не беше най-резултатен за тима си, всички вкупом посветиха победата на него, както и на контузения тежко в третата част Андре Робъртсън, който може да отсъства до една година заради скъсано пателарно сухожилие. 

Иначе Ръсел Усетбруук записа поредния си трипъл-дабъл с 31 точки, 13 асистенции и 11 борби. Пол Джордж добави 26 точки и така триото им заедно с Антъни за пореден път се оказа неудържимо за противника. 

С този успех Оклахома Сити е на петата позиция в Западната конференция и продължава победната си серия. Детройт пък остава точно под местата за плейофите на Изток, като изостава в борбата с Милуоки за осмата позиция. 

Резултати от мачовете в НБА от нощта на събота срещу неделя: 

Детройт Пистънс - Оклахома Сити Тъндър 108:121

Индиана Пейсърс - Орландо Меджик 114:112

Атланта Хоукс - Вашингтон Уизардс 104:129

Маями Хийт - Шарлот Хорнетс 95:91

Голдън Стейт Уориърс - Бостън Селтикс 109:105

Денвър Нъгетс - Далас Маверикс 91:89

Минесота Тимъруулвс - Бруклин Нетс 111:97