Финалистът от миналия сезон в НБА Кливланд Кавалиърс продължава с колебливите изяви напоследък. "Кавалеристите" записаха пето поражение в последните си шест двубоя, като сега бяха попилени от Оклахома Сити Тъндър в собствената си "Куикън Лоунс Арина" със 148:124. 

Квартетът от големите звезди на "Гръмотевиците" Ръсел Уестбруук - Кармело Антъни - Пол Джордж - Стивън Адамс беше неудържим и собственоръчно съсипа съперниците си. Те нанизаха общо над 110 точки в мрежичката на Кливланд и сами донесоха успеха на тима си. 

Пореден слаб мач за Кавалиърс изигра голямата им звезда ЛеБрон Джеймс, който не отговори на нивото си и се отличи със скромните за качествата си 18 точки. От останалите му съотборници на ниво бяха само Айзея Томас и Дерик Роуз, а безобразно слаб беше Джей Ар Смит. 

Още от самото начало домакините не влязоха добре в мача и имаха нужда от няколко минути, за да отбележат първата си точка. През това време съперникът им беше повел с девет и методично трупаше аванс. 

Малко преди края на първата четвърт преднината на Оклахома достигна 20 точки, а в нито един момент от двубоя "Кавалеристите" не просто не взеха водачеството, а дори твърде рядко докарваха изоставането си на по-малко от 10 точки. 

След средата на първата четвърт това се случи само на четири пъти до голямата почивка, но никога не падна на по-малко от 8 точки до края на двубоя. ЛеБрон Джеймс и компания се развихриха за кратко в средата на третата част, но това не беше достатъчно за обрат, защото Пол Джордж и Ръсел Уестбруук не спираха да бележат, подпомагани и от Мело Антъни. 

В последната четвърт гардът на Кавалиърс падна тотално и мачът просто се доиграваше. Финалните минути минаха и без ЛеБрон Джеймс, който не успя да достигне границата от 30 хил. точки и това постижение остана за следващия мач на тима му. А "Кавалеристите" бяха разгромени тежко с над 20 точки разлика. 

В крайна сметка от квартета на Оклахома най-резултатен остана Пол Джордж с 36 точки, но пък останалите трима приключиха с дабъл-дабъл. Кармело Антъни и Стивън Адамс овладяха по 10 борби, като вкараха съответно по 29 и 25 точки. Ръсел Уестбруук остана на косъм от трипъл-дабъл с 23 точки, 20 асистенции и 8 борби. 

За Кливланд Айзея Томас беше най-резултатен с 24 точки, а ЛеБрон остана с 18 и на 7 от границата от 30 хил. точки в кариерата си. А тимът продължава със свободното падане от началото на годината.