Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт се похвали, че опитът и зрелостта му са предотвратили влизането му в саморазправа с центъра на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд, след като двамата се сдърпаха в началото на второто полувреме в мача на откриването на сезона в Националната баскетболна асоциация.

Първото полувреме завърши 63:63, а само секунди след началото на второто Смарт и Ембийд влязоха в конфликт. Ръката на 190-сантиметровия Смарт се оказа между двете на 213-сантиметровия Ембийд, който бе овладял под собствения си кош една отскочила топка. Центърът на Филаделфия завъртя тялото си, което усука ръката на Смарт и той падна на земята. В този момент гардът на домакините протегна ръка и хвана Ембийд за глезена, което доведе до падане на земята на звездата на гостите. В този момент до Ембийд се появи и съотборникът на Смарт Джейлън Браун, а тримата трябваше да бъдат разделени от съдиите и останалите играчи на терена.

За действието си Смарт получи техническо нарушение, но това сякаш възпламени "келтите" и в крайна сметка те спечелиха мача със 126:117.

"Опитах се да взема борбата. Това е баскетболно отиграване. Исках да открадна топката. Баскетболно отиграване. Но реферът наду свирката и ми отсъди фаул", оплака се Смарт след мача.

"Играта спря, ръката ми взе още бе приклещена и Ембийд се опита да я счупи. Аз бях единственият, който получи техническо нарушение. Всички видяха това", добави избраният за "Защитник на годината" през миналия сезон баскетболист.

"Трябваше да не говоря за случилото се, защото вероятно щях да бъда изгонен от игра. Щяха да ме накажат за три-четири мача и да ме глобят. Но съм ядосан от факта, че само аз получих наказание. Аз съм настоящият "Защитник на годината". Неприятно е, когато отношението към мен е такова. Но надраснах това. Преди щях да му счупя главата. Но сега показах зрялост. Забравям за този момент и продължавам напред", завърши 28-годишният играч.