Звездата на Далас Маверикс Лука Дончич е оптимист за евентуално завръщане в състава за плейофната серия срещу Юта Джаз в НБА. Резултатът е 1:1 победи, а словенецът пропусна първите две срещи заради травма на прасеца на левия крак.

Баскетболистът заяви, че е прекарал по-голямата част от времето си, за да се лекува, и желае промяна на обстановката, когато серията се мести в Солт Лейк Сити за третия мач.

"Лекувам се много. Омръзна ми само да лежа и се лекувам", заяви Дончич, но добави, че не трябва да се избързва с връщането му в игра.

"Вторник и сряда имам малък напредък. Не трябва да бързаме с нищо. Но стъпка по стъпка мисля, че се подобрявам и ставам все по-добре", каза още баскетболистът.

Старши треньорът Джейсън Кид посочи деня на мача за обявяване на решението си за Дончич. Първоначално Маверикс казаха, че той вероятно ще пропусне между 7 и 10 дни.

23-годишният Дончич получи контузия през третата четвърт при победата на Маверикс със 130:120 срещу Сан Антонио Спърс във финала на редовния сезон на 10 април.

Словенецът записва средно 28.4 точки, 9.1 борби и 8.7 асистенции за 65 мача през сезона.

Ако дебютът на Дончич в серията не стане в четвъртък, следващата му възможност ще бъде в събота за четвъртия мач.

"Той върши работата, която медицинският персонал му дава и не е имало никакво препятствие. Той се чувства страхотно, просто трябва да продължи и в един момент ще получи зелена светлина да играе", заяви Джейсън Кид.