Лидерът на Сан Антонио Спърс Кауай Ленърд отхвърли спекулациите, че грузинският център на Голдън Стейт Заза Пачулия може да го е контузил нарочно, в третата четвърт от Мач №1 от финалната серия в Западната конференция на НБА.

Ленърд, който и преди това бе измъчван от травма в глезена, стъпи два пъти накриво в този трети период и напусна мач, а неговият тим допусна обрат, след като водеше с 20 точки на почивката.

Голдън Стейт с фамозен обрат срещу Сан Антонио

В първата ситуация Ленърд стъпи на крак на свой съотборник на пейката, а след това след скок се приземи и върху крака на Пачулия.

"Не смятам, че го направи нарочно. Трябва да гледам повторението на ситуацията на видео. Някои от съотборниците ми смятат, че се е подложил умишлено, но аз мисля, че той просто се опита да блокира удара ми", каза Кауай. "В момента не мога да кажа нищо повече, защото мястото е доста подуто и е болезнено."

Първоначалните съмнения са, че има разтежение на връзки на глезена, но предстои преглед с резонанс, след което ще стане ясно колко е сериозно положението.

Сан Антонио отстъпи със 111:113.

"Аз просто се опитах да спра изстрела му. Когато се приземих чух, че извика. Не виждах кой е зад гърба ми", обясни Пачулия.