Ръководството на Лос Анджелис Лейкърс ще разговаря с ЛеБрон Джеймс в следващите дни след като водещия реализатор в историята на НБА заяви след отпадането на тима от плейофите, че ще обмисли отказването си от баскетбола.

38-годишният Джеймс направи коментара след като Лейкърс бяха елиминирани от Денвър Нъгетс във финала на Западната конференция на НБА в понеделник вечер в четири мача. Той каза, че има доста върху какво да помисли относно бъдещето си в баскетбола.

Генералният мениджър на отбора Роб Пелинка заяви, че той и старши треньорът Дарвин Хам очакват с нетърпение да разговарят с ЛеБрон Джеймс и добави, че неговата работа е да подкрепя спортистите, когато те има повратен момент в кариерата си.

„ЛеБрон е дал толкова много на играта. Когато направиш това, си заслужаваш правото да решиш какво следва“, каза Пелинка.

„Ние ще поддържаме контакт с него, с екипа му и можем само да го подкрепяме. Разбира се, ние се надяваме кариерата му да продължи, но искаме да му дадем време да обмисли ситуацията“, добави генералният мениджър на Лос Анджелис Лейкърс. /БТА