Дните на старши треньора на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел начело на тима са преброени, съобщи „Bleacher Report“.

Тази нощ „езерняците“ отстъпиха със 110:121 при гостуването си на лидера в Националната баскетболна асоциация Финикс Сънс, с което загубиха и теоретични шансове за попадане в плейофите.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Преди началото на сезона ръководството на Лейкърс привлече бившия носител на наградата за „Най-полезен играч“ Ръсел Уестбруук, който заедно с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис трябваше да образува страховито трио, което да върне тима в борбата за титлата. Това обаче изобщо не се получи поради различни фактори, най-вече постоянните контузии на Дейвис, непостоянството на Уестбруук и откровената липса за енергия за игра в защита на голяма част от играчите.

Три мача преди края на сезона Лос Анджелис Лейкърс заема 11-о място в Западната конференция с 31 победи и 48 загуби, като „езерняците“ загубиха всяка една от последните си седем срещи.

Според американските медии уволнението на 48-годишния Вогел е въпрос на дни, като се очаква фаворити за вакантната позиция да бъдат наставниците на Юта Джаз - Куин Снайдер, и на Филаделфия 76ърс - Док Ривърс.

Франк Вогел е начело на Лос Анджелис Лейкърс от 2019 година. Още в първия си сезон той успя да изведе тима до титлата в НБА, но в следващите два дойдоха отпадания от Финикс в първия кръг на плейофите и сегашното некласиране за плейофите. През 2020 година Вогел бе начело и на един от двата отбора в „Мача на звездите“. За три сезона с Лейкърс той има 125 победи и 97 загуби в редовния сезон и 18 победи и 9 поражения в плейофите.