Кармело Антъни вкара 28 точки за победата на Лос Анджелис Лейкърс над гостуващия Мемфис в мач от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Антъни Дейвис добави 22 точки и 8 борби, а звездата на "езерняците" ЛеБрон Джеймс завърши с 19 точки, 6 борби и 6 асистенции.

Успехът е първи за сезона за Лейкърс и тимът избегна старт с три поредни загуби за втори път в последните четири години. Джа Морант наниза 40 точки за Мемфис, но това не бе достатъчно и тимът регистрира първа загуба за сезона.

Стеф Къри достигна границата от 5000 асистенции в кариерата си при победата на Голдън Стейт над Сакраменто със 119:107. Къри направи 10 асистенции и стана първият играч на Уориърс, който достига кота 5000. Къри вкара и 27 точки в мача.

Шарлът запази стопроцентовия си актив от началото на кампанията с трета поредна победа - този път над Бруклин със 111:95. Шарлът изоставаше с 8 точки на почивката, но изигра силно второ полувреме и успя да стигне до успеха. Майлс Бриджис вкара 32 точки, а ЛаМело Бол добави 18 за Хорнетс.

Двубоят бе съпътстван от протест на привърженици на Бруклин, които изразиха подкрепа за звездата на тима Кайри Ървинг, който не получи право да играе този сезон, тъй като избра да не се ваксинира срещу COVID-19. Протестиращите скандираха "Оставете Кайри да играе" и пробиха предпазните огради, като се наложи стюардите да заключат входовете на залата "Баркли Сентър" за кратко.

Филаделфия се наложи над Оклахома Сити със 115:103 в друга среща от кръга. Сет Къри наниза седем тройки и завърши с 28 точки за "Севънтисиксърс".

Бостън записа първа победа за сезона след 107:97 над Хюстън. 

Джейсън Тейтъм завърши с 31 точки, а Грант Уилямс добави 18 за Селтикс.

Първа победа постигна и тимът на Орландо, който се наложи над Ню Йорк Никс със 110:104. Терънс Рос вкара всичките си 22 точки в последната четвърт за успеха, който е първи и за новия треньор на Орландо Джамал Моусли.