Лос Анджелис Лейкърс се наложи над Милуоки Бъкс драматично със 123:122 точки у дома в интригуващ сблъсък от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). „Езерняците“ бяха без голямата си звезда ЛеБрон Джеймс, но това не им попречи да вземат победата срещу един от най-добрите отбори на Изток.

Снимки: БТА / BTA
31 снимки

Над всички за калифорнийци бе Д'Анджело Ръсел, който завърши с цели 44 точки, 21 от които в последната четвърт. Ди Ло добави шест борби и девет асистенции. Спенсър Динуиди пък блокира стрелбата в самия край на Деймиън Лилард, за да донесе успеха на домакините. Антъни Дейвис приключи с дабъл-дабъл - 22 точки и 13 борби, а Остин Рийвс и Руи Хачимура допринесоха съответно с по 18 и 12 пункта.

За Бъкс Янис Антетокумпо се отчете с „трипъл-дабъл“ - 34 точки, 14 борби и 12 асистенции, но усилията му се оказаха недостатъчни. Лилард, който задмина Реджи Милър по брой отбелязани тройки в Лигата и е вече четвърти в класацията, завърши с 28 пункта, 5 борби и 12 асистенции. 17 точки добави Пат Конатън, с по 14 приключиха Малик Бийзли и Боби Портис, а 11 вкара Брук Лопес.

„Елените“ са трети в Източната конференция с баланс 41-23, докато Лейкърс са на девето място на Запад с 35 победи и 30 загуби. „Езерняците“ посрещат Минесота Тимбъруулвс в следващия си мач, докато за Милуоки предстои визита на другия отбор от Лос Анджелис - Клипърс.