С 46 точки на ЛеБрон Джеймс Лос Анджелис Лейкърс победи Кливланд Кавалиърс със 115:108 в най-интересния мач от програта на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

36-годишният Джеймс бе неудържим и реализира 19 от 26-те си стрелби от игра срещу бившия си отбор, като в това число се включват и седем тройки.

Още 17 точки за победата на шампионите прибави Антъни Дейвис, а Монтрезл Херъл завърши срещата с 15.

За Кливланд центърът Андре Дръмънд завърши с "дабъл-дабъл" от 25 точки и 17 борби. Турчинът Джеди Осман вкара 20 точки за домакините, а със 17 завърши Колин Секстън.

За Лейкърс това бе 14-а победа в 18 мача от началото на сезона и с нея "езерняците" се върнаха на върха в Западната конференция. ЛеБрон Джеймс пък стана най-възрастният играч в историята на клуба след Коби Брайънт, който вкарва 40 точки в рамките на един мач. Брайънт стори това в последната си среща за клуба, когато реализира 60 в коша на Юта Джаз.

Новото голямо трио в Източната конференция - Кевин Дюрант, Кайри Ървинг и Джеймс Хардън, изведе Бруклин Нетс до домакински успех с 98:85 над Маями Хийт в друг мач от програмата на НБА.

Дюрант и Хардън вкараха по 20 точки за "мрежите", а Ървинг остана с 16. Мачът вървеше с лек превес за гостите от Маями до средата на последната четвърт, когато срелбата на домакините най-сетне потръгна и те успяха да отворят разлика от 16 точки за броени минути.

За Маями 26 точки вкара центърът Бам Адебайо, а ветеранът Горан Драгич регистрира 21 точки на сметката си.

С 36 точки на Стеф Къри, включително седем тройки, Голдън Стейт Уоруърс победи Минесота Тимбъруулвс със 130:108. Андрю Уигинс също подпомогна дейно атаката на "войните от Златния щат", като вкара 23 точки в коша на бившия си отбор.

За Минесота 30 точки реализира Малик Бийзли, а с по 15 се отчетоха Джордан МакЛафлин и избраният под номер 1 в драфта този сезон Антъни Едуардс.

Майкъл Портър-младши вкара 30 точки, а Никола Йокич добави 20 за победата на Денвър Нъгетс със 117:113 над Далас Маверикс като гост.

Гостите изпуснаха аванс от 13 точки между средата на втората и средата на третата четвърт, но в заключителната част се върнаха в релси и спряха устрема на Лука Дончич и компания. Словенският гард на домакините изигра поредния си впечатляващ мач, като приключи с "трипъл-дабъл" от 35 точки, 16 асистенции и 11 борби. Още 19 точки за Далас вкара Тим Хардауей-младши.