Леброн Джеймс очаква Лос Анджелис Лейкърс да направи драстични промени в ростъра си и отборът да стигне до плейофите през следващия сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). "Езерняците" пропуснаха елиминациите тази година и това се случи за седми път през последните девет. 

Джеймс каза, че приема "всякакъв ростър, който ще донесе повече победи" през 2022/2023. Новият отбор ще има и нов треньор, след като Франк Вогел бе уволнен от поста си.

Джеймс завърши сезона средно с по 30.3 точки на мач и стана първият баскетболист в историята, който подобрява този показател в 19-ия си сезон. Той обаче все още не е имал разговори с ръководството за продължаване на изтичащия му договор.

Лейкърс спечелиха титлата през 2020 в "балона" във Флорида и втората голяма звезда на отбора Антъни Дейвис смята, че двамата с Леброн могат да бъдат гръбнака на нов шампионски състав. Той обаче също призна, че от тогава измина много време и ростърът най-вероятно ще трябва да претърпи промени. 

Самият Дейвис е преследван от контузии в последните два сезона, в които изигра общо едва 76 мача. 

"Причината да не сме много добри като колектив е ясна на всички - просто не бяхме на игрището заедно достатъчно време. Това, по дяволите, е причина номер 1", категоричен е Дейвис.

Леброн не бе особено тих и през последните два периода за свободни агенти. Той призоваваше на няколко пъти за привличане на Ръсъл Уестбруук и също така бе цитиран с мнение против сделка със свободния агент Демар Дерозан. Сега Краля твърди, че е твърдо фокусиран върху новия сезон в НБА.

"Вярвам искрено, че ръководството ще направи всичко възможно, за да изгради нов успешен отбор", добавя Джеймс.