ЛеБрон Джеймс реализира 35 точки срешу Сан Антонио Спърс, с които задмина Дирк Новицки и излезе на шесто място във вечната класация при реализиторите в Националната баскетболна асоциация. С този актив бившият играч на Кливланд и Маями има общо 31 202 точки, които са с 14 повече от тези на Новицки.

Краля е на малко повече от 200 точки изоставане от легендарния център Уилт Чембърлейн и по всяка вероятност ще успее да го задмине на петата позиция при реализаторите още през ноември месец. 

Задминавайки Новицки, новият ас на Лейкърс стана действащият баскетболист с най-голям актив в НБА. Лидер в класацията по отбелязани точки е Карим Абдул-Джабар, който има 38 387 точки и е малко далеч от обсега на Леброн, който през декември навършва 34 години. 

Иначе мачът в "Стейпълс Сентър", всъщност загубен от "Езерняците", беше по-специален за старши треньора на Сан Антонио Грег Попович, който стана петият треньор в историята с 1 200 победи срещу името си. Преди него това сториха единствено Дон Нелсън, Лени Уилкинс, Джери Слоън и Пат Райли.