Надеждите на ЛА Лейкърс за попадане в плей-ин турнира на Националната баскетболна асоциация (НБА) ще продължат в четвъртък в Юта отново без голямата им звезда ЛеБрон Джеймс, който ще пропусне втори пореден мач на „езерняците“ заради изкълчен глезен.

„Кралят“ пострада през първото полувреме при загубата от Ню Орлиънс Пеликанс в неделя и не игра при поражението от Далас Маверикс два дни по-късно. Въпросната загуба, в която калифорнийци инкасираха 82 точки за първото полувреме от водения от Лука Дончич тим на Мавс, остави Ел Ей извън топ 10 в Западната конференция, при седем оставащи мача до края на редовния сезон.

Топ 6 се класират директно за плейофите, докато отборите от 7-10 ще се борят в плей-ина за останалите две места. Лейкърс се върнаха временно на десетото място след загубата на Сан Антонио Спърс от Мемфис Гризлис – „езерняците“ са с баланс 31-44, докато „шпорите“ са с 31 победи и 45 поражения. Пеликанс пък вече са с 33-43 след втория си пореден успех, този път над Портланд Трейл Блейзърс.

В добавка към Джеймс, който е аут за сблъсъка с Джаз тази вечер, Лейкърс определиха другата звезда Антъни Дейвис като „под въпрос“. Но ESPN беше сред медиите, които съобщиха, че Дейвис, който не е играл от 16-и февруари насам заради контузия на стъпалото, може да се завърне за петъчното домакинство срещу Ню Орлиънс.