Лос Анджелис Лейкърс победи Милуоки със 113:103 в дербито на отборите с най-добри показатели през редовния сезон на НБА до момента. Срещата се игра в “Стейпълс Сентър”. Един срещу друг се изправиха две от най-големите звезди в лигата - ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокумпо.

Краля вкара 37 точки за успеха на “езерняците”, с което вече има 34 000 точки в НБА и се нарежда на трето място във вечната ранглиста. Към тях добави 8 борби и 7 асистенции. Антъни Дейвис се отчете с 30 точки за победителите.

Янис завърши срещата с 32 точки, 12 борби и 6 асистенции. Той не получи достатъчна подкрепа от съотборниците си, което доведе до поражението за Бъкс. Донте ди Винченцо вкара 17 точки, а Крис Мидълтън остана със скромните 12 точки. Срещата бе равностойна до полувремето. В третата част Лейкърс натрупа аванс, който при 85:70 стана 15 точки и до края не позволи на съперника си да се върне в мача.

Въпреки загубата Милуоки продължава да бъде отборът с най-добри показатели в НБА - 53 победи и 10 загуби. Лейкърс имат 48 успеха и 13 загуби.