Звездата на Лос Анджелис Лейкърс – ЛеБрон Джеймс поведе отбора към важна победа със 117:109 срещу Хюстън и изравни на 1:1 полуфиналната серия в Западната конференция на НБА.

ЛеБрон отно беше над всички и записа 28 точки, 11 борби и 9 асистенции, а Антъни Дейвис допринесе за успеха с 34 точки и 10 борби. С победата Джеймс се изравни с петкратния шампион в НБА Дерек Фишър за най-много победи в плейофите в историята на асоциацията - 161.

Джеймс Хардън бе най-резултатен за Хюстън в мача с 27 точки, а Ерик Гордън добави 24.

Лос Анджелис Лейкърс - Хюстън Рокетс

източник: Gulliver/GettyImages

Милуоки Бъкс пък се върна в серията срещу Маями, като спечели драматично със 118:115 след продължение четвъртия мач и намали изоставането си на 1:3. Маями се нуждае от още една победа, за да се класира на финала в Източната конференция, но Милуоки отказа да се предаде лесно.

Голямата звезда на Бъкс Янис Антетокунбо пропусна голяма част от мача заради изкълчен глезен, но и без него Милуоки показа характер и успя да спечели. Крис Мидълтън наниза 36 точки, 21 от които в третата четвърт, а в продължението вкара ключова тройка 6,3 секунди преди края и донесе победата на Бъкс.

За краткото време на игрището, само 11 минути, Антетокунбо завърши с 19 точки. За Маями се отличи Бам Адебайо с 26 точки и 12 борби.

Милуоки Бъкс - Маями Хийт

източник: Gulliver/GettyImages