Голямата звезда на баскетболния Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс може да се върне на площадката по-рано от прогнозите на лекарите или още преди края на седмицата. Той е извън игра заради травма в слабините.

Джеймс пропусна последните два мача на отбора си в Националната баскетболна асоциация (НБА) заради разтежение на левия аддуктор. Той получи травмата миналата сряда при успеха със 114:101 над Лос Анджелис Клипърс и преценката на състоянието му се прави ден за ден.

Треньорът Дарвин Хам заяви, че Джеймс може да се върне към тренировките след сряда, а ако тренировката мине безпроблемно, като нищо може да получи и минути срещу Детройт Пистънс в петък.

„Смятам, че отсъствието му е и предпазна мярка. Изиграли сме едва 12 мача от сезона, а имаме още 70. Имаме добра програма, в която той няма нужда да се натоварва. Спокойни сме, защото през тези дни върху него не се оказваше натиск. Има и програма, по която да се лекува, и сам да прецени в кой момент ще може да се върне в игра,“ каза още треньорът.

Ядрено-магнитният резонанс, на който Джеймс се одложи, не показа разкъсвания в аддукторния му мускул. Самият той каза след мача с Клипърс, че контузията не е толкова сериозна, колкото е било разтежението му в слабините преди четири години. Тогава той пропусна мачовете за повече от месец.

Въпреки тази и други контузии, които го измъчват, ЛеБрон е водещият реализатор на „езерняците“ от началото на сезона с 24,9 точки средно на мач, а също така има 8,8 борби и 6,9 асистенции.