Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс разкри, че през 2011 година е имал възможност да заиграе в Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ, след като е получил предложения за договор от два от най-популярните отбори в лицето на Сиатъл Сийхоукс и Далас Каубойс.

36-годишният Джеймс каза това пред братята Пейтън и Илай Менинг по време на мача между Далас Каубойс и Филаделфия Ийгълс в понеделник вечер. "Каубоите", на които е почитател Джеймс, спечелиха мача с резултат от 41:21.

"Собственикът на Далас Каубойс Джери Джоунс ми предложи контракт, а същото направи и (старши треньорът) Пийт Керъл в Сиатъл по време на локдауна в НБА", каза Джеймс, който е четирикратен шампион в НБА и номер 3 във вечната класация при реализаторите.

Началото на сезон 2011/12 в НБА бе забавено, тъй като играчи и собственици на отбори не можеха да постигнат споразумение относно новия колективен трудов договор.

"Определено тези предложения накараха кръвта ми да кипи и да мисля за футбола. с който да запълвам неделите си. Но в НБА бързо успяхме да постигнем съгласие и се върнах в залата много скоро. Но със сигурност обмислях тази възможност", разказа Джеймс, който като гимназист е определян и като един от най-обещаващите рисийвъри в цяла Америка.

"Все още пазя фланелките, които ми изпратиха Джери и Пийт през 2011 година. Мисля, че идеалната позиция за мен щеше да бъде като тайт енд. Представях си, че ще бъда специалист в ред зоната като Гронк", каза още Джеймс, правейки препратка към тайт енда на Тампа Бей Букъниърс Роб Гронковски.