Лидерът на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс заяви, че е разочарован загубения финал в НБА в пет мача от тима на Голдън Стейт, но не го е срам от представянето му, тъй като е дал всичко от себе си във всеки от петте мача.

Джеймс завърши серията с 33.6 точки, 12 борби и 10 асистенции средно на мач, като стана първият играч в истрията на финалите, който ги приключва с "трипъл-дабъл".

Голдън Стейт е новият шампион в НБА

"Няма причина, поради която да бъда с наведена глава. Няма причина, поради която да се обръщам назад и да съжалявам за това какво съм направил или какво не съм направил. Аз оставих всичко, което имах, на терена във всеки от тези 5 мача, но не ни достигна малко, за да се поздравим с успех", каза Джеймс, който отбеляза 41 точки в последния мач тази нощ, завършил с поражение на тима му със 120:129.

"Миналата година успяхме да направим обрат, но те (Уориърс) отговориха и взеха един от най-добрите играчи, играли някога в тази лига. Те свършиха чудесна работа - както фронт офисът им, така и и играчите, през миналото лято и това им докара дивиденти сега. Сега всеки друг отбор ще се опита да сглоби такъв тим, че да може да се конкурира с тях в следващите години. Те са балансирани по най-добрия възможен начин. Играл съм срещу няколко такива отбора и те са точно един от тях", добави Джеймс, който вече е с баланс от 3 победи и 5 поражения във финалните серии в НБА.

"Не можеш да си позовилиш да бъркаш срещу Голдън Стейт, не можеш да разчиташ, че ще вкараш от трудни позиции, защото те пазят коша си толкова добре", каза старши треньорът на Кливланд Тайрон Лу.

"Те са толкова бързи, че моментално преминават в контраатака. Трудно е да успяваш да се върнеш в защита на време, особено когато срещу теб е някой с тяхната скорост", добави Лу./БТА