В момента тече бясна дискусия отвъд Океана дали звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс може да бъде нареден редом до смятания за най-велик баскетболист в историята Майкъл Джордан. Има множество защитници и на едната, и на другата теза. А безпристрастната статистика показа, че Краля се доближи на косъм до Въздушния по пореден показател. 

След победата на "Езерняците" над Ню Орлиънс Пеликанс, в която Джеймс се отличи с дабъл-дабъл от 33 точки и 10 асистенции, той вече има по-малко от 100 точки изоставане от Джордан във вечната ранглиста на топреализаторите в НБА през редовния сезон. 

След този мач ЛеБрон събра вече 32 195 точки в цялата си кариера и изостава на 97 от MJ в тази класация, който е с 32 292. Това означава, че е само въпрос на време в следващите мачове на Лейкърс Краля да задмине Въздушния. 

Когато това се случи, звездата на Лейкърс вече ще е четвърти при топреализаторите в редовния сезон на НБА. Пред него ще са само Кобри Брайънт, Карл Малоун и лидерът Карийм Абдул-Джабар, който изглежда недостижим на върха със своите 38 387 точки.