Отборът на Лос Анджелис Лейкърс привлече опитния център Тристан Томпсън за предстоящите плейофи, съобщиха от клуба от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

32-годишният Томпсън бе без отбор от началото на сезона и запълваше времето си с работа като телевизионен анализатор. За последно той игра през сезон 2021/22, като подели кампанията между отборите на Сакраменто Кингс, Индиана Пейсърс и Чикаго Булс. Преди това той прекара един сезон в Бостън Селтикс, а предишните му девет в НБА бяха в тима на Кливланд Кавалиърс.

При "кавалерите" той бе съотборник с настоящия лидер на Лейкърс ЛеБрон Джеймс, като двамата бяха в основата на спечелената титла през 2016 година.

За 11 сезона в НБА Тристън Томпсън има изиграни 730 мача със средни показатели от 9 точки, 8,4 борби и 1 асистенция.

Лос Анджелис Лейкърс ще започне участието си в най-важната част от сезона в НБА с участие в плей-ин турнира. "Езерняците" посрещат тима на Минесота Тимбъруулвс в нощта на вторник срещу сряда. При победа те ще вземат седмата позиция в Западната конференция и ще играят с Мемфис Гризлис в първия кръг на плейофите. При загуба тимът ще има втори шанс за попадане в плейофите, като ще играе срещу победителя от двойката между Ню Орлиънс Пеликанс и Оклахома Сити Тъндър за осмата позиция.

 

БТА / Автор: Георги Крумов