Старши треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Дарвин Хам може да напусне поста си в най-скоро време. Това съобщи The Athletic.

Според журналиста Шамс Чарания вътре в съблекалнята на тима има все по-голямо напрежение заради слабите резултати в последния месец, което е довело до скъсване на връзката между играчите и треньора.

Баскетболистите на Лейкърс не виждат единство в състава и са почнали да поставят под съмнение решенията на Хам по време на мачовете, посочва още Чарания.

По-рано този сезон Лос Анджелис Лейкърс триумфира в първия в историята турнира за Купата на НБА, като във финала в Лас Вегас тимът надигра Индиана Пейсърс.

След триумфа в столицата на казината обаче "езерняците" навлязоха в серия от поражения. Те загубиха девет от последните си 12 срещи, включително и всяка една от последните три. В момента отборът заема десето място в Западната конференция със 17 победи и 18 загуби и участието му в плейофите далеч не е сигурно.

През миналия сезон, който бе първи за Хам като старши треньор, "езерняците" стигнаха до финала в Западната конференция, в който отстъпиха с 0:4 победи на бъдещия шампион Денвър Нъгетс./ БТА