Лос Анджелис Лейкърс се класира за финала в плейофите на Западната конференция на НБА. Това стана факт след победа със 122:101 у дома над Голдън Стейт в шестия мач от серията между двата отбора, като така шампионите бяха детронирани. "Езерняците” ще спорят с Денвър за място на големия финал в Лигата на извънземните след успех с 4:2.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

ЛеБрон Джеймс и компания изиграха страхотен двубой, който контролираха от самото му начало. Домакините натрупаха аванс от 27:10, но „воините” успяха да стопят пасива си до 31:26 след първата четвърт. Тройка от центъра на Остин Рийвс даде аванс от 10 точки на домакините на почивката – 56:46.

В началото на третата четвърт Лейкърс отново натрупа аванс от 72:53, а до края на срещата не допусна да бъде стопен. „Езерняците” имаха отлична стрелба от зоната за три точки, като вкараха 13 от 26-те си стрелби. За сметка на това основното оръжение на Голдън Стейт изневери и гостите реализираха едва 13 от 48 опита зад арката.

ЛеБрон Джеймс беше близо до трипъл-дабъл за победителите. Краля вкара 30 точки, а към тях добави по 9 борби и асистенции. Антъни Дейвис се отчете със 17 точки и 20 борби. Остън Рийвс реализира 23 точки, а ДиАнджело Ръсел остана с 19 точки.

За Голдън Стейт Стеф Къри вкара 32 точки, а Донте ДиВинченцо остана с 16. Слаб мач изигра Клей Томпсън, който завърши с едва 8 точки.