Кош 0.1 секунди преди финалната сирена на Ейвъри Брадли донесе първи успех на Бостън във финала на Източната конференция срещу Кливланд Кавалиърс в залата на "кавалерите". Така "келтите" намалиха изоставането си в серията на 2:1 победи и имат възможност да изравнят победите в мач №4. В отсъствието на гарда и лидера на отбора Айзея Томас, Маркъс Смарт поведе своите съотборници към впечатляващ обрат. В средата на третата четвърт преднината за Кливланд достигна внушителните 21 точки и по всичко изглеждаше, че ще победи за 11 пореден път в тазгодишните плейофи и общо 14, ако броим трите победи във финала през 2016 година.

Бостън успя да поведе 4 минути преди края на двубоя след кош на Олиник, а 10.7 секунди преди края резултатът бе 108:108. Притежанието на топката бе в ръцете на "келтите", топката попадна в ръцете на Ейвъри Брадли, който я изстреля и 0.1 секунди преди края отбеляза тройка, донесла победата за Бостън.

Маркъс Смарт и Ейвъри Брадли бяха в основата на успеха. Смарт отбеляза 27 точки, а Ейвъри Брадли добави 20.

За Кливланд слаб двубой направи звездата ЛеБрон Джеймс, който не бе на познатото ниво. Кайри Ървинг бе най-резултатен за "кавалерите" с 29 точки, а Кевин Лав добави 28 точки, от които 21 от зоната за три точки.

Мач №4 от серията е в сряда сутринта.