Кливланд разгроми Бостън с 130:86 като гост във втория двубой във финалите на Изток и с 2:0 победи си улесни пътя до финала в НБА. Следващите два двубоя от серията с "келтите" са в залата на "кавалерите", а при нови два успеха "шампионите" ще имат възможността да защитят титлата си. Доминацията до почивката доведе до "счупване" на рекорд от ЛеБрон Джеймс и компания. Преднината, с която се оттеглиха на полувремето бе 41 точки - преднина, която е рекордна за плейофите. Разликата не падаше и след почивката, а ЛеБрон продължи със силните игри.

Още през третата четвърт достигна до 30 точки, с което изравни Майкъл Джордан с 8-те си поредни двубоя с 30+ точки в елиминациите.

В началото на четвъртата четвърт Кливланд поведе с над 50 точки на Бостън, а треньорът на "кавалерите" даде нужната почивка на основните си състезатели. Айзея Томас от Бостън пък получи контузия на лявото бедро и не довърши двубоя. Предстои да разберем състоянието му и дали ще може да играе в оставащите мачове.

Срещата завърши при резултат 130:86, а това бе най-голямата домакинска загуба за Бостън в плейофите. За Кливланд победата бе най-голяма в историята им, а отбелязаните 130 точки рекордни.

Голямото трио на Кливланд завърши с общо 74 точки - 30 на ЛеБрон, 23 за Кайри Ървинг, а Лав се отчете с 21 точки.

Най-добър за Бостън бе влезлия от пейката Джейлън Браун със своите 19 точки.

Интересното е, че Бостън започна с две домакински загуби и серията с Чикаго, но успя да елиминира "биковете", обръщайки серията до 4:2.

Какво ще се случи в следващите мачове предстои да разберем, а мач №3 между Кливланд - Бостън може да гледате в ефира на Diema Sport в понеделник сутринта.