Кливланд Кавалиърс разполага с един от най-великите баскетболисти на всички времена и отново той измъкна отбора от блатото. ЛеБрон Джеймс реализира със сирената, за да може неговият тим да дръпне с 3:0 победи в полуфиналната серия на плейофите в Източната конференция срещу Торонто Раптърс.

Благодарение на неговото изпълнение "Кавалеристите" надделяха със 105:103 и са само на една победа от пореден финал в конференцията. А Раптърс имат цяла планина за изкачване, ако искат да преодолеят този съперник, но ако Краля продължава в същия дух, не се вижда как ще я превалят.

Иначе Кавалиърс имаха надмощие в първите три четвърти от мача, но в последната Торонто взе инициативата и доведе резултата до равенство 8 секунди преди края. И тогава на сцената за кой ли път излезе ЛеБрон Джеймс.

Съотборниците му освободиха достатъчно поле за изява на терена, той направи самостоятелна акция, при която сгази като валяк защитата на съперника и със стрелба с табло прати топката в мрежичката в последния възможен момент от двубоя.

Като цяло, Краля пак беше неудържим със своите 38 точки, 7 асистенции и 6 борби. Кевин Лав обаче също беше на висота от състава на "Кавалеристите" и със своя дабъл-дабъл от 21 точки и 16 борби има съществен принос за успеха.

Кайл Лаури с 27 точки и 7 асистенции беше над всички за Раптърс, а Йонас Валанчунас се отличи с дабъл-дабъл от 10 точки и 11 борби. Следващият мач от серията е на 8 май и отново е в Кливланд, а при победа в него, ЛеБрон и компания могат да сложат скоропостижно нейния край.