Лос Анджелис Клипърс надигра големия си съперник Лос Анджелис Лейкърс със 127:116 точки в голямото дерби на „града на ангелите“ в мач от редовния сезон на НБА.

„Ножиците“ имаха превес през цялата среща и не изпуснаха инициативата за почти всичките 48 минути на паркета. На почивката Клипърс имаха преднина от 77:64 точки, като Лейкърс успя да спечели само третата четвърт, което се оказа недостатъчно за възпитаниците на Дарвин Хам, които играха в сблъсъка без звездата си ЛеБрон Джемйс, който лекува контузия в глезена на левия крак.

Снимки: БТА / BTA
33 снимки

Кауай Ленърд записа втория „трипъл-дабъл“ в кариерата си след 25 точки, 11 борби и 10 асистенции, а Джеймс Хардън завърши с „дабъл-дабъл“ - 23 точки и десет асистенции. Трима играчи пък завършиха с по 17 точки – Норман Поуел, Пол Джордж и Теранс Ман, докато Ръсел Уестбрук остана с 16 пункта.

Д'Анджело Ръсъл завърши с 27 точки и десет асистенции за 18-кратните шампиони от Лейкърс, а Антъни Дейвис вкара 26 и спечели 12 борби.

В класирането ЛА Клипърс е четвърти на Запад с актив от 27 победи и 14 поражения, докато Лейкърс е девети в същата конференция с баланс от 22 успеха и също толкова загуби. За „ножиците“, които са в серия от три поредни победи в Лигата, предстои гостуване на Торонто Раптърс, а „езерняците“ приемат Чикаго Булс.