Лос Анджелис Клипърс надделя над миналогодишния първенец Лос Анджелис Лейкърс със 116:109 в първия ден от новия сезон в Националната баскетболна асоциация, а "езерняците" получиха шампионските си пръстени на специална церемония, която се проведе без публика.

Пол Джордж отбеляза 26 от своите 33 точки през второто полувреме, а Кауай Ленърд добави 26 точки за тима на Клипърс, който побеждава Лейкърс в първия си мач за сезона за втора поредна година. Серж Ибака вкара 15 точки при дебюта си за победителите. Старши треньорът Тайрън Лю направи дебют на кормилото на Клипърс.

ЛеБрон Джеймс вкара 22 точки, а Антъни Дейвис добави 18 за отбора на Лейкърс, който се завърна на игрището само 72 дни, след като спечели титлата срещу Маями в балона в Орландо.

За "езерняците" Монтрезл Харел дебютира със 17 точки и 10 борби, а Денис Шрьодер записа 14 точки, 12 борби и 8 асистенции в първия си мач за отбора.

Лейкърс изоставаше с 22 точки още през първата четвърт и до края не успяха да наваксат пасива си.

Церемонията по връчването на шампионските пръстени беше кратка и странна без публика, а собственикът на Лейкърс Джину Бус обеща нова церемонията, когато феновете се върнат в залата.

Презентацията на пръстените се проведоха при мерки за спазване на физическа дистанция, които изглеждаха напълно подходящи за 2020 година. Семействата на играчите и треньорите на Лейкърс се появиха в кратки, сърдечни видеоклипове, преди баскетболистите да се качат индивидуално до подиума и да вземат пръстените си сами.

"Това очевидно са изключително необичайни времена и съвсем различна церемония без фенове. За привържениците на Лейкърс обещавам да се погрижим за вас. Ще направим това отново, когато феновете са в залата", заяви комисарят на НБА Адам Силвър.

Кайри Ървинг вкара 26 точки, а Кевин Дюрант добави 22 в третата четвърт при победата на Бруклин срещу Голдън Стейт в Ню Йорк в мача на откриването на кампанията в НБА.

Двамата направиха впечатляващо представяне, а Бруклин на моменти водеше с 38 точки разлика при дебюта на треньора Стив Неш.

Ървинг, който игра само 20 мача през миналия сезон заради травма на рамото, вкара 10 от 16-е си опита за две точки и четири тройки в първия си мач от 1 февруари насам. Той добави 4 асистенции и 4 борби за 25:18 минути на игрището.
За Дюрант това беше първи двубой от петия мач във финалите на НБА 2019 за Голдън Стейт срещу Торонто. Той се отличи още с 5 борби и 3 асистенции за близо 25 минути.

Звездата на Голдън Стейт Стеф Къри се завърна, след като изигра само шест мача миналия сезон заради фрактура на лявата ръка, записа "дабъл-дабъл" - 20 точки и 10 асистенции. Новобранецът Джеймс Уайзман добави 19 точки.

Срещи от редовния сезон в първенството на НБА:

Голдън Стейт - Бруклин - 99:125
ЛА Лейкърс - ЛА Клипърс - 109:116/БТА