Отборите на Лос Анджелис Клипърс и Милуоки Бъкс изнесоха истинско зрелище с марката НБА. В двубой от редовния сезон „клиперите” надиграха противника в своята „Стейпълс Сентър” със 128:126 след продължение.

Пред погледа на почти 17500 зрители Лу Уилямс беше човекът, който вкара решителния кош за домакините. 32-годишният реализира красиво поднасяне за 9:7 в добавеното време, в което инициативата с огромна лекота минаваше от едната на другата страна. Янис Антетокунмпо даде началото със зверска забивка за 119:121, но от другата страна дебютантът Шей Гилджъс-Александър отвърна с тройка за Клипърс – 122:121.

Монтрезл Харъл беше фаулиран при опит за пробив и стрелба към коша, като реализира и двата наказателни удара – 124:121. Отговорът на Бъкс беше пропусната стрелба на Антетокунмпо от зоната за 3 точки, като гостите спечелиха топката обратно и Малкълм Брогдън изравни резултата за 124:124.

До края имаше още едно изравняване на резултата, много драма с пропуски, за да може Лу Уилямс да донесе победата.

Тя нямаше да е възможна без силните изяви на Харъл. Той беше в основата на силното второ полувреме, като завърши срещата с 26 точки и 9 борби.

И двата отбора изнесоха истинско представление при далечната стрелба – Клипърс завъри срещата с 14 тройки (най-голям принос имаше Патрик Бевърли с 5), докато Бъкс отвърна с 16 (6 от тях бяха дело на бившия играч на ЛА Лейкърс Бруук Лопес).

За загубилите, които имаха аванс от 14 точки преди началото на финалната четвърт, най-резултатен беше Си Джей Маккалъм с 40 точки.