Юта Джаз спечели с 104:91 решителния седми мач в Лос Анджелис и отстрани Клипърс в първия кръг на плейофите. "Джазмените" и "ножиците" направиха запомняща се серия, в която победите на гостуващите отбори бяха повече - цели пет пъти от седем мача. Двубоят бе последен в кариерата на Пол Пиърс, който обяви по-рано през сезона, че това му е последен сезон в НБА.

Мачът започна равностойно, но след първата четвърт Юта бавно и методично увеличаваха аванса, за да достигнат до най-голямата преднина, постигната през третата четвърт - 21 точки.

"Ножиците" направиха всичко по силите си, за да се върнат в срещата, но играчите на Юта имаха ден и с няколко точкови нападения на Гордън Хейуърд поддържаха преднината си двуцифрена. 3 минути преди края на срещата ЛА Клипърс стопи до 8 точки ,но това бе максималното, което можаха да направят.

Победата за Юта в решителен мач №7 е трета в тяхната история, докато за Клипърс загубата е четвърта. Сезонът за отбора от Лос Анджелис приключи, а Джаз ще се изправи с Голдън Стейт Уориърс в единия полуфинал в Западната конференция.

Най-резултатен за победителите бе Гордън Хейуърд с 26 точки, а общо 7 играчи от "джазмените" завършиха с двуцифрен актив. Силно включване от пейката направи Дерик Фейвърс, записвайки дабъл-дабъл - 17 точки и 11 борби.

ДеАндре Джордън със своите 24 точки и 17 борби бе най-добър за ЛА Клипърс. Джамал Кроуфърд завърши с 20, а Крис Пол отбеляза 13 точки.