Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс се превърна в едва третия играч на “езерняците”, който записва поне 30 точки, 20 борби и 10 асистенции в един мач в НБА. Краля стори това тази сутрин при успеха над Голдън Стейт Уориърс със 145:144, след като завърши с 36 точки, 20 борби и 11 асистенции. По този начин 39-годишната легенда се присъедини към компанията на Елджин Бейлър и Карийм Абдул-Джабар, като вторият прави това за последно през далечната 1976 г.

Освен че може да се похвали с историческо постижение, ЛеБрон постави и нов личен рекорд за борби в своята кариера с 20-те от тази сутрин. До този момент най-високият му актив в този индивидуален показател бе 19 борби срещу Шарлът през 2008-а, когато още играеше в Кливланд Кавалиърс.

Въпреки напредналата си възраст Джеймс продължава да е сред най-ефективните играчи в НБА със средните си показатели от 24.8 точки, 7.1 борби и 7.5 асистенции. В средата на февруари той ще вземе участие в 20-ия си “Мач на звездите” в кариерата, като отново ще бъде капитан на отбора от Запада.