Шампионът в НБА Голдън Стейт демонстрира за пореден път тоталното си превъзходство над всички останали тимове в Лигата. Това стана във втория финален мач за титлата срещу Кливланд Кавалиърс след покъртителен успех с 33 точки разлика над ЛеБрон Джеймс и компания - 110:77.

Публиката в Оукланд дълго аплодираше своите любимци, а те показаха защо са огромният фаворит за защита на трофея си и вече дръпнаха с 2:0 успеха над опонента си. Сега серията се мести в Кливланд за следващите два мача, но ако "Воините" продължават да наказват по този начин, те може да се окажат и последни.

Стеф Къри и Клей Томпсън отново бяха сравнително тихи, подобно и на първия мач, като реализираха общо скромните за тях 35 точки - 18 за Къри, който обаче овладя и 9 борби, както и 17 за Томпсън, който вкара "само" четири тройки.

Когато те са поутихнали обаче, винаги се намира някой от останалите, който да поведе тима с изявите си. Този път това беше Дреймънд Грийн, който наниза 28 точки, а ключови изяви имаше и Леандро Барбоса, който помогна със своите 10 точки.

За Кливланд на сравнително високо ниво беше само ЛеБрон Джеймс със своите 19 точки, 9 асистенции и 8 борби. Но и той не се представи на познатото си равнище и записа загуба за първи път от 2007 г. в мач номер две от плейофна серия, при която тимът му е губил с 0:1.

Показателен за играта му, както и за цялостното представяне на "Кавалеристите", беше фактът, че той наниза първия си кош в този мач едва през втората четвърт. А всъщност тимът му завърши с преднина единствено след първата част на този сблъсък.

Кевин Лав престоя твърде малко време на терена, след като се наложи да почива заради един удар в лицето от Харисън Барнс. Замаяният Лав обаче ще бъде готов за така важния трети мач за Кливланд, в която победата на тима му е просто задължителна.

Именно Барнс пък направи една забивка, с която Голдън Стейт поведе с 29:28 във втората част и оттам-нататък тимът му беше пълният доминант на игрището. До края разликата само се трупаше, за да достигне феноменалните 33 точки в края.

Така играчите на Кливланд трябва да си извадят бързи поуки за следващия мач, в който ако не победят, нищо не може да ги спаси от това, да загубят за втора поредна година финалния плейоф за титлата в НБА от Голдън Стейт. Тази битка е на 9 юни рано сутринта и ще бъде излъчена в ефира на Diema Sport.