Голдън Стейт е само на победа от елиминиране на Сан Антонио след нов успех над Спърс във финалите на Западната конференция в НБА. "Войните" спечелиха гостуването си с 120:108 в отсъствието на контузения лидер на "шпорите" Калай Ленърд и на френския гард Тони Паркър. За капак на всичко друг състезател на Спърс се контузи в първата четвърт, което не му позволи да се върне в двубоя. Това е Дейвид Лий, който за двете минути игра има 4 отбелязани точки.

Ключова за победата на Уориърс бе втората четвърт, която спечелиха с 35:22. Джавейл Макгий замени по невероятен начин контузения Заза Пачуля и за 12-те минути, които прекара на паркета, отбеляза 16 точки. Кевин Дюрант записа феноменална трета четвърт, отбелязвайки 19 точки в нея. Той бе с основна заслуга за това Уориърс да задържи преднината си, натрупана до почивката, и да спечели двубоя, с което да поведе с 3:0 победи в серията. Дюрант завърши и с най-много точки от състава на Уориърс - 33, а Стеф Къри добави 21.Останалите титуляри в състава на Голдън Стейт също минаха границата от 10 точки - Томпсън записа 17, Макгий се отчете с 16, а с 10 остана Дреймонд Грийн. Без Калай Ленърд, най-добър за Сан Антонио бе неостаряващият Ману Джинобили с 21 точки, а очакванията за силен мач на Ламаркъс Олдридж не се оправдаха и със своите 18 точки и 5 борби не спомогна неговият Сан Антонио да се поздрави с победа.

Победата за Голдън Стейт е 11 поредна в плейофите. Те са третият отбор в историята на лигата с подобно постижение, а дали ще успеят да спечелят четвъртия двубой от серията ще разберем във вторник сутринта. При нов успех Голдън Стейт ще бъде първият тим, класирал се на финалите в НБА, които започват на 1 юни.