Джоел Ембийд премина границата от 25 точки в 16-и пореден мач и поведе Филаделфия 76-ърс към победа със 105:87 над гостуващия Лос Анджелис Лейкърс в мач от поредния кръг на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Камерунският център не успя да достигне 30-те точки, които реализираше във всеки един от предишните си шест мача, но все пак завърши с изключително солидните показатели от 26 точки, 9 борби, 7 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра.

Домакините имаха много сериозно игрово предимство през целия мач, като още през първата четвърт поведоха с 10, а в началото на последния период разликата достигна до 20 точки. Силно за победителите се включи и Тобайъс Харис с 23 точки, а по 14 реализираха Тайрийс Макси и резервата Жорж Нианг. Макси добави и 10 асистенции на сметката си.

За гостите от Лос Анджелис светлият лъч бе центърът Антъни Дейвис, койт доскоро лекуваше травма в коляното. Дейвис приключи двубоя с 31 точки, а още 20 реализира Ръсел Уестбрук. "Езерняците" обаче бяха без голямата си звезда ЛеБрон Джеймс, който се оплака от болки в коляното преди началото на срещата.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

С успеха Филаделфия излезе на пето място в Източната конференция с 29 победи и 20 загуби, като тимът задмина шампиона Милуоки Бъкс (30-20) и се изравни по показатели с другия фаворит за титлата Бруклин Нетс.

Лос Анджелис Лейкърс е на девето място на Запад с 24 победи и 25 загуби.

В другия мач от тази нощ Голдън Стейт Уориърс спечели със 124:115 срещу гостуващия Минесота Тимбъруулвс.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

До почивката Минесота бе отборът, който имаше известно предимство, но през второто полувреме добрата стрелба на Стеф Къри и Клей Томпсън помогна на "войните" да измъкнат победата. Къри вкара 29 точки, а Томпсън добави 23, като това бе първи мач от финалите в НБА през 2019 година, в който двамата реализират едновременно по поне 20 точки. Джордан Пул и Андрю Уигинс добавиха по още 19 точки за Голдън Стейт.

За Минесота Карл-Антъни Таунс завърши с "дабъл-дабъл" от 31 точки и 12 борби. 27 точки реализира Антъни Едуардс, но третата звезда на "горските вълци" Д'Анджело Ръсел приключи със скромните за възможностите си 8 точки.

За тима на Голдън Стейт, който има показатели от 36 победи и 13 загуби, това бе четвърта поредна победа, като с нея "войните" заемат стабилно второто място в Западната конференция. Минесота е на осма позиция с 24 победи и също толкова загуби.