Крилото на Голдън Стейт Уориърс Кевин Дюрант заяви, че не чувства напрежение преди началото на финалната серия в Националната баскетболна асоциация срещу тима на Кливланд Кавалиърс.

Дюрант, който спечели приза за реализатор на сезона общо четири пъти в кариерата си до момента, бе критикуван от мнозина, след като през миналото избра да напусне бившия си тим Оклахома и да се присъедини към отбора на Голдън Стейт.

"Подхождам към тази серия по начина, по който го правя винаги - с любов, грижа и упорита работа и ще видим какво ще стане", каза Дюрант.

"Това е отборен спорт. Аз не мога да изляза на терена и да свърша всичко сам, както и не мога да не правя нищо и да чакам съотборниците ми да направят всичко необходимо. Аз трябва да свърша моята част от работата и ако всички в тима сторят това, ще успеем заедно като екип. Това е най-важното, а не да търсим индивидуални успехи", заяви Дюрант.

За 210-сантиметровото крило на Уориърс това ще бъде втори финал, след като през 2012 година достигна до спора за титлата с тима на Оклахома.

Въпреки това обаче Оклахома отстъпи с 1:4 успеха пред Маями Хийт, позволявайки на сегашния лидер на Кливланд ЛеБрон Джеймс да спечели първата си титла в НБА.

Битката за трофея "Лари О'Брайън" между отборите на Голдън Стейт и Кливланд започва тази нощ в "Оракъл Арина" в Оукланд, Калифорния. /БТА