Кевин Дюрант реализира 38 точки за третата поредна победа на Голдън Стейт над Юта, която доближи шампионите в редовния сезон само на победа от финала в Западната конференция на НБА.

Във "Вивинт Смарт Хоум Арина" в Солт Лейк Сити гостите от Оукланд спечелиха със 102:91 и така поведоха с 3:0 успеха в серията.

Голдън Стейт започна по-добре мача и още в края на първата четвърт имаше аванс от 10 точки при 27:17. Постепенно обаче Юта заигра по-добре и на почивката домакините изненадващо се оттеглиха с точка аванс при 50:49.

По-добрата игра на "джазмените" продължи и в началото на третата четвърт, като авансът им достигна до 9 точки след забивка на Руди Гобер за 62:53.

Въпреки това обаче гостите намериха сили да отговорят и още до края на третата четвърт си върнаха лидерската позиция.

В последните минути на срещата Дюрант пое нещата в свои ръце, като реализира 11 точки, с което донесе победата на тима си.

Силен мач за Уориърс направи и Стеф Къри, който завърши с 23 точки, докато за Юта Гордън Хейуърд бе най-резултатен с 29, а Руди Гобер приключи с "дабъл-дабъл" от 21 точки и 15 борби.

Четвъртият мач от серията е в понеделник, отново в Солт Лейк Сити, а при нов успех Голдън Стейт ще се класира за следващата фаза. До този момент в историята на НБА никой отбор не е печелил серия, след като е изоставал с 0:3 победи.